Get Adobe Flash player

Archive for januari 2011

Mister Avesta

Mister AvestaAls jongen van tien kwam hij al veel op de markt. Hij is daar opgegroeid en werd een van de grootste standwerkers van Nederland. Twee maal Nederlands kampioen en in meer dan 200 steden en dorpen de eerste prijs als standwerker. In één jaar de eerste prijs gehaald op alle markten in Amsterdam. Hij is gekroond als Keizer van Amsterdam en gekroond door de carnavalsvereniging van Amsterdam.
Tussen de bedrijven door is hij begonnen met goochelen en heeft zich hierin opgewerkt tot een artiest waar men niet meer om heen kan. De goochelaar Toon gaat door het leven als Mister Avesta welke naam is afgeleid van zijn eigen naam Antonius van Est Amsterdam.

Hij heeft in 1991 op het nationaal congres van de N.M.U te Groningen de GOUDENPLAK ontvangen voor de GOOCHELKUNSTEN en HUMOR.
In Rotterdam werd hij in 2000 Nederlands kampioen straatgoochelen. Voor de N.M.U. is hij tussentijds drie jaar secretaris geweest van GOA (Goochelen en Ontspanning Amsterdam), de gezelligste club van Nederland. Meerdere malen heeft hij in Geel en Mol (België) eerste prijzen behaald. Ook in Engeland en Duitsland is hij vele malen in de prijzen gevallen.

In 2006 heeft Mister Avesta zich gekwalificeerd om mee te mogen doen aan de FISM World Championships of Magic in Stockholm. Het FISM is de Olympische Spelen van goochelaars en illusionisten. Deze wereldkampioenschappen worden maar eens per 3 jaar gehouden.

Reeds vele malen heeft hij gewerkt op cruiseschepen zoals op de MS-Norway, MS-Seaway en de MS-Italia Prima vanaf Miami, Caraïben, Jamaica, Mexico, de Middellandse zee, de Rode zee, Jemen, Egypte, Kreta, Seychellen, Nigeria, bijna overal is Toon geweest als Mister Avesta.
Op het schip de MS-Seaway werkte hij tussen Nederland en Engeland als Clown Toto.
Hij werkte regelmatig voor de grote bekende bedrijven zoals AKZO, PRAXIS, V&D, de BIJENKORF, ABN/AMRO-bank, VVV, HENKEL Nederland, ACTA, AMSTELBIER, HEINEKEN, MUSEA IRODION OOSTERHOUT, DUTCH MAGIC en vele anderen

Toon in Benidorm Bastards

Mister Avesta Dans Act

Mr Avesta Privé Party

januari 2011
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31